İşlevsellik & Modernizmi Yansıtan Shaker Stili Mutfaklar

Amerika’da 18. yüzyılda ortaya çıkan Shaker stili, sade, fonksiyonel ama aynı zamanda dekoratif detayları bir arada sunan bir akım olarak günümüze kadar gelmeyi başardı. ‘Az çoktur’ mottosuyla zamansız mekanlar yaratmak olduğu için bu stilin sade ve basit formları ham görünümlü ahşaplar, doğal taşlar öne çıkıyor. Özellikle mutfaklarda kullanılan yüksek süpürgelikler, duvar çıtaları, rüstik enstanteneler, yaşanmışlık hissi yaratan mekanlar bu tarza özgüdür.

Günümüze uyarlanan yeni Shaker stilinde amaç evde dış dünyanın stresinin azalarak, karmaşadan uzak ve hijyenin ön planda olduğu bir atmosfer oluşturmaktır. Büyük şehirlerde yaşamın hızına ayak uydurmak için insanlar hayatlarını kolaylaştıracak ürünler öne çıkıyor. Mutfaklarda tam bir sadelik ve doğallık yaratmak isteyenler Shaker stili mutfak modellerine yoğun ilgi gösteriyor.

Mutfaklarda Shaker stili dolaplar geniş pencereli oluşlarıyla mutfakta ışığın daha dengeli şekilde dağılmasını sağlıyor. Özellikle içleri aydınlatılmış olan dolaplar aradıklarınızı da kolaylıkla bulmanıza olanak sağlıyor ve şık bir görünüm sağlıyor. Dolap kapaklarındaki farklı detaylar ise bu stile zamansız bir şıklık katıyor. Genel hatlarıyla aslında modern bir dekorasyon stili olan ve aynı zamanda zarif rustik detaylar içeren Shaker stiline hafif bir kır evi havası da katıyor. Gösterişten uzak, mimari öğeler ve abartıya kaçmayan mobilyalar, kaliteli bir işçilik ve doğru planlanmış bir işlevsellikle hareketleniyor.

Doğanın armağanı kuvars mineralini, günümüzün en çağdaş teknolojisiyle yeniden şekillendiren Çimstone, geniş levha boyutlarıyla mutfak ve banyo tezgahı, iç mekan duvar, cephe, merdiven ve zeminde her zevke hitap eden geniş renk ve farklı doku seçenekleriyle özgün alternatifler sunuyor. Sade, modern, sofistike tarzlar yaratarak kolay kullanım özelliğiyle evinize uyum sağlayarak, ilk günkü ışıltısını uzun yıllar muhafaza ediyor.