Etkileyici ve Sımsıcak Stil; Country Tarz Mutfaklar

Mutfağınıza girdiğiniz zaman sıcak, samimi bir atmosferin yanında mutfağınızın nostaljik dokunuşlara sahip olmasını istiyorsanız, aradığınız tarz Country olabilir!

Amerikan, Fransız ve İngiliz dekorasyon stillerini yansıtan country dekorasyonda amaç; sade, rahat, biraz vintage, ama aslında modern bir yaşam alanı yaratmaktır.

Eskitme mobilya modelleri country tarzda çok sık görülmektedir. Bu sebeple genellikle vintage mobilyalar tercih edilir. Renk ve malzeme seçimi ise bu tarz uygulamalarda hayati bir önem taşır. Eskitme özelliği taşıyan çeşmeler, askılar, tel dolaplar da vintage etkiyi vurgular. Kullanılacak masa örtüsü, döşeme, perde gibi detaylar da çok önemlidir.

Yapılmaması gereken şey ise, metal eşyalar kullanmaktır. Metal eşyalar country tarzına zıt bir tercih olacaktır. Açık tonda veya ahşap renginde seçilmiş masa ve sandalyeler mutfaklara hem huzur hem de zengin bir görünüm kazandırır.

Bu tarz mutfaklarda aksesuar ve mutfak malzemelerinin dolaplarda değil, genellikle mutfağın her köşesinde sergilendiğini görürsünüz. Country mutfaklar, her şeyi kilere saklamak yerine açıkta sergileyerek meyve, sebze ve çeşitli gıdaları bile tasarıma katkıda bulunmaya çağırır.

Karar vermeniz gereken en önemli konulardan birisi de mutfak tezgahıdır. Kullanılacak tezgah malzemesinin kullanım özellikleri ve rengi hem stilinizi hem de dekorasyonunuzun kalitesini yakından ilgilendirir.

Doğanın mükemmelliğini modern ve şık bir şekilde mutfağınıza taşıyan country tarzında, kuvars mineralini günümüzün en çağdaş teknolojisiyle yeniden şekillendirerek tezgahınıza taşıyan Çimstone sayesinde, size stil sahibi mekanlar yaratmak kalır.

Yapısını oluşturan kuvars minerali sayesinde, diğer tüm tezgah malzemelerinden daha yüksek çizilme ve aşınma dayanımı gösteren Çimstone, basit bir bakımla uzun yıllar ilk günkü görünümünü korur. Doğal taşların aksine sıvı emmeyen yapısı sayesinde leke tutmaz, günlük temizlik malzemeleri, hatta sadece nemli bir bez ile kolaylıkla temizlenir.